02 березня 2015

Фінагель



Для початку я хочу поставити питання. Як ви обробляєте ваші прикраси, якщо обпилюєте, свердлите, шліфуєте або поліруєте? А як ви випилюєте лобзиком?
За винятком останнього, я майже впевнена, що ви тримаєте виріб у руках та водите по ньому напилком або насадкою від бормашини...
Так от – фінагель – це саме та штука, на яку ви маєте спирати свій виріб, коли обробляєте його. Як без нього випилювати лобзиком я зовсім не уявляю.



Це шматок дерева за формою клину, який прикручується до робочого столу. У мене він має дві сторони – одну рівну, іншу під кутом. Але за для економії фінагель можна зробити самостійно зі шматка дерева та закріпити його на столі за допомогою лещат.
Для випилювання лобзиком посередині краще зробити паз. Тоді деталь, яку ви пилите, буде міцніше триматися і не буде тремтіти від рухів пилки.
Взагалі то кожен майстер пристосовує фінагель для своїх потреб – то якийсь жолобок вишкребе, то якусь сходинку невеличку, щоб спирати на неї зручно деталь. Не варто його жаліти – він має вам допомагати!

Note: У руках наввисячки немає стабільності
 

Немає коментарів:

Дописати коментар