08 травня 2015

Як зручніше напилити кілець

Спосіб зробити багато однакових кілець досить відомий, але як це зробити зручніше... Найважче - втримати спіраль під час розпилу.
Для початку ми беремо основу потрібного діаметру. Зауважте, що кільце буде трохи завбільшки діаметру основи.
Перед намотуванням дроту обов'язково відпаліть його!
Щільно намотуєте потрібну кількість обертів, кільце до кільця, та залишаєте вільним один кінець дроту. Не відпилюйте його повністю. За цей кінець вам буде зручніше тримати спіраль під час розпилювання.
Чим товщий та твердіший дріт, тим важче вам бути його утримувати і скручувати, а тому початок намотування можна зафіксувати, наприклад, плоскогубцями. В моєму випадку дріт м'який та тонкий, тому я притримувала його рукою і не здогадалась зробити ще одне фото :)
Беремо лобзик, знімаємо спіраль з основи та розміщуємо її так, щоб вона не човгала при розпилюванні. Я для цього зробила собі на фінагелі жолобок. Ось у ньому я і тримаю спіраль.
Я пробувала по різному фіксувати спіраль. І лещата, і плоскогубці... Все це за рахунок тиску паплюжить форму кільця і потім її важко виправити.
Втримати дріт під час розпилювання важко але можна, треба лише трішечки попрактикуватися.

Ще один момент по куту нахилу лобзика. Краще не одночасно розпилювати всі кільця, а по черзі, починаючи з дальнього від хвостика, за який ви тримаєте спіраль. Зробіть кут нахилу трошки від себе.
Так поступово одне за одним кільця будуть відпилюватися, а ви будете продовжувати утримувати всі інші поки що не розпилені.
Тримайте лобзик рівно! Не змінюйте куту нахилу. Тоді зріз буде пласким та однаковим і кільця ідеально будуть підігнані. І їх без додаткової обробки можна буде спаювати чи кріпити.

Note: Багато практики дає потрібний результат

P.s. Продовження цієї теми ТУТ

2 коментарі: